خلاقیت به معنی خلق کردن است. از دیدگاه روان شناختی، خلاقيت، به معنای پدید آوردن چیزی از چیز دیگر به گونه ای منحصر به فرد است.
بسیاری از سازمانها برای استخدام دنبال افراد خلاق و توانمند میگردند. سوالی که برای بسیاری از افراد وجود دارد این است که خلاقیت چیست؟
مگر خلاق بودن چه مزایایی دارد که اینقدر برای کسب و کارها و سازمانها اهمیت دارد؟ چه راهکارها و روشهایی برای ارتقاء خلاقیت وجود دارد؟
خلاقیت چیست ؟
خلاقیت، یک فرایند ذهنی است که از فرد معینی و در یک زمان مشخص دیده می شود؛ فرآیندی که در نتیجه آن، یک اثر جدید - اعم از ایده یا چیزی نو و متفاوت - تولید می شود. تولید جدید و متفاوت، می تواند کلامی یا غیر کلامی و عینی یا ذهنی باشد.
ارتقاء خلاقیت چه کمکی به ما می کند ؟
-
ایجاد نهایت بازدهی در کار و امور روزانه
-
بالا رفتن احساس رضایت از خود (عزت نفس بالاتر از اهداف خلاقیت است)
-
ایجاد عادت به خلاقیت و نوآوری در تمام امور
-
با انگیزه ماندن یکی از ویژگی های افراد خلاق است
-
با توجه به معنی خلاقیت، هدف آن تعامل بهتر با دیگران و کم کردن میزان خجالت اجتماعی است
- چند روش برای ارتقاء خلاقیت
- 1. مهارت حل مسئله را در خودتان تقویت کنید
یکی از مهارتهایی که به صورت ناخودآگاه خلاقیت شما را پرورش میدهد و آن را در وجود شما تقویت میکند، مهارت حل مسئله است. وقتی روش حل کردن مسائل را بلد باشید و بدانید که برای حل کردن یک مسئله باید چه مسیری را طی کنید، قطعاً تفکر خلاق در شما بیشتر میشود؛ زیرا گاهی انسان با مسائلی برخورد میکند که جدید هستند و همین مسئله جدید نیازمند یک راهکار و راه حل نو است. وقتی نیاز به یک راه حل نو داشته باشیم، قطعاً باید قدرت خلاقیت خود را به کار بیندازیم و از آن استفاده کنیم.
2.خیال بافی کنید
رویاپردازی و تجسم خلاق برای آرامش و تحقق بخشید به اهداف لازم است. در صورتی که میخواهید قدرت تفکر خلاق را در وجود خودتان پرورش دهید، حتماً با رویاپردازی و تجسم خلاق آشتی کنید و روزانه چند دقیقهای (خصوصاً قبل خواب) را به رویاپردازی و تجسم کردن اهداف و رویاهای خودتان اختصاص دهید.
3.مثبت اندیش باشید
. نگرش شما واقعاً در زندگی و کسب و کار اهمیت دارد و اساس موفقیت شما است. اگر نسبت به خلاقیت و تفکر خلاقانه دید مثبتی داشته باشید، قطعاً تلاش میکنید که از تفکر خلاق به بهترین شکل استفاده کنید ولی اگر دیدتان نسبت به این مسئله منفی باشد، قطعاً سراغ آن نخواهید رفت. پس سعی کنید همیشه به جوانب مثبت همه چیز توجه کنید .
ارتقاء خلاقیت در کلینیک تهران
همان گونه که میتوان یک عضله را تقویت کرد، به مراتب راحتتر از آن میتوان مغز را تقویت کرد. سال 1825 جوزف گال بیان کرد که اگر فردی در عملکردی مهارت پیدا کند، ساختار مغزی درگیر در آن عملکرد تقویت میشود. پایه توانبخشی شناختی نیز بر این اصل استوار است. مغز یک ارگان انعطافپذیر و تغییرپذیر است و میتوان با توانبخشی شناختی مغز را ترمیم و تقویت کرد. کلینیک ارتقاء خلاقیت در تهران با استفاده از روش های نوین روانشناسی برنامه های متعددی را برای بهبود عملکرد زندگی شما فراهم کرده است توصیه می کنم هرگز این فرصت را از دست ندهید . در مرکز ارتقاء خلاقیت ما با کمک متخصصین مجرب می توانید تمرکز و خلاقیت و توجه عزیزانتان را پرورش دهید .