در این مقاله به بررسی روشهای درمان بیش فعالی نوجوانان خواهیم پرداخت.نکته مهم در درمان بیش فعالی تشخیص بهنگام میباشد.
زمان تشخیص بیش فعالی نوجوانان
احتمال ابتلا به بیش فعالی در تمام سنین وجود دارد. حتی در نوزادان نیز ابتلا به بیش فعالی دیده شده است اما به طور معمول این اختلال در سنین قبل از ۷ سالگی رخ می دهد.
امکان درمان بیش فعالی نوجوانان نیز میسر می باشد
مهمترین نشانه این بیماری، نداشتن تمرکز و بی توجهی به اطراف است. در اکثر موارد کودک مبتلا به بیش فعالی در زمان آموزش و در پروسه یادگیری در مدارس قابل تشخیص هستند.
تشخیص در زمان مناسب و درمان در آن بازه طلایی، باعث سرعت روند درمانی و کاهش عواقب آن می شود.
والدین نقش بسیار مهمی در تشخیص و شناسایی هر نوع اختلال دارند و می توانند با درمان به موقع باعث رشد و شخصیت کودک گردند.
عدم تمرکز کافی، بی توجهی به اطراف، انجام فعالیت های بسیار، جنب و جوش فراوان و در مواردی پرخاشگری با تکانه های ساده از علائم، نشانه های بسیار شایع بیش فعالی هستند. یکی از موارد مهم علائم بیش فعالی در کودکان، حرکات تکانشی در آنها است، در این حالت کودک به دلیل انرژی زیادی که دارد، بدون عاقبت اندیشی دست به هر کار خطرناکی می زند.
گاهی والدین با دیدن علائمی همچون خیال بافی کودک، عدم تمرکز کافی، کم حوصلگی کودک برای انجام تمارین مدرسه نگران شده و تصور می کنند که کودکشان دچار اختلال بیش فعالی است. در حالیکه این حالت ها برای تمام کودکان امری عادی و روزمره است.
نشانه های اختلال بیش فعالی در دختران و پسران با یکدیگر متفاوت است. نداشتن نظم، کم توجهی به اطراف، ضعف در آموزش مهارت از نشانه های این اختلال در دختران به شمار می روند. اما پسران درگیر بیش فعالی دارای رفتارهایی مانند پرخاشگری، حرکات بدون منطق و... هستند. به طور کلی تحرک زیاد، عدم توجه و رفتارهای تکانه ای از علائم اصلی این بیماری محسوب می شود.
اما نکته مهم این است که بیش فعالی و اختلالات حسی دارای رفتارهای یکسان اما ریشه های متفاوت هستند به همین دلیل پیشنهاد می کنیم پس از مطالعه این مطلب مقاله تفاوت های بیش فعالی و اختلالات حسی را نیز مطالعه بفرمائید تا بصورت کامل تفاوت این دو موضوع برایتان مشخص شود. درمان بیش فعالی در نوجوانی در یک مرکز درمان بیش فعالی نوجوانان به صورت تخصصی باید صورت گیرد
تشخیص بیش فعالی نوزادان
- نوزاد اغلب در حال گریه هستند.
- به سختی آرام می شوند.
- به حد کافی خواب ندارد.
- نوزاد در زمان های مختلف، اشتهای متفاوت دارد. گاهی پر اشتها و گاهی اصلاً غذا نمی خورد.
تشخیص بیش فعالی کودکان
- حوصله کمی دارد و به بازی های فکری مثل پازل علاقه نشان نمی دهد.
- توانایی انجام کارهای مختلف را ندارد.
- نظم در انجام کارهای شخصی دیده نمی شود.
- به کارهای خطرناک دست می زند و احتیاط را رعایت نمی کند.
تشخیص بیش فعالی کودکان در مدرسه
- کودک در این مقطع سنی به شدت بی قرار است و نمی تواند در جایی آرام بگیرد. حتی توانایی آرام نشستن بر روی صندلی به مدت ۲۰ دقیقه را نیز ندارد.
- کنجکاوی زیادی در سایر زمینه ها بروز می دهد.
- بد اخلاقی و بد قلقی می کند.
- با تاخیر گفتار مواجه است.
- در کارهای ظریف مانند بستن بند کفش و دکمه لباس با مشکل مواجه است.
رفتار درمانی یکی از تکنیک های کلینیک درمان بیش فعالی نوجوانان است که در مرکز درمان پیش فعالی نوجوانان دکتر قدمگاهی استفاده میشود.
شما عزیزان میتوانید برای درمان بیش فعالی کودکان به ما مراجعه کنید .برای تماس با کلینیک تخصصی درمان بیش فعالی کودکان دکتر قدمگاهی به صفحه تماس با ما مراجعه کنید .